EHEC atac terorist sau , o boal? cunoscut? de decenii ce īncearc? s? destabilizeze unele economii, in perioad? de criz?

Articol publicat in: Afaceri, Divertisment, Sanatate


O femeie de din Cuxhaven a murit , vineri diminea??, īntr-un spital Bremen, īn urma unei   infec?ii cu agentul patogen EHEC. Infec?ia a fost deja confirmatade analizele de laborator.De asemenea a avut loc ?i un deces al unui locuitor de 41 de ani , din Cuxhaven , miercurea trecut?, tot ca urmare a infect?rii cu  agentul EHEC. Un locuitor din Hamburg , de 38 de ani, a fost g?sit mort īn apartamentul s?u, mar?i.Laboratorul de analize a detectat acela?i virus mortal.Astfel, num?rul de decese confirmate  ca urmare a infect?rii cu  germenii  periculo?i ” Escherichia coli enterohemoragic? (EHEC)“ (descrierea bolii īn link), īn Germania a crescut la ?ase.

Traducere din   tabloidul \”Bild.de\”

Iata cum este descrisa EHEC pe site-ul OMS.

Escherichia coli (E. coli) este o bacterie care se gaseste  este de obicei  īn intestinele  oamenilor  ?i animalelor cu sānge cald. Cele mai multe tulpini de E. coli sunt inofensive.  Cu toate acestea , unele tulpini , cum ar fi E. coli enterohemoragic? (EHEC), poate provoca o  grav? toxiinfec?ie alimentar?. Este transmis la om īn primul rānd prin consumul de alimente contaminate, cum ar fi produsele crude sau insuficient tratate termic(fierte, prajite ,etc.) , carne tocat? ?i din lapte crud. Semnifica?ia ei ca o problem? de s?n?tate public? a fost recunoscut? īn 1982, īn urma unui focar deschis īn Statele Unite ale Americii. EHEC produce toxine, cunoscute sub numele de verotoxins sau toxinele Shiga-like datorit? asem?n?rii lor cu toxinele produse de Shigella dysenteriae. EHEC poate sa creasc? la temperaturi care variaz? de la de la 7 ° C la 50 ° C, cu o temperatur? optim? de 37 ° C. Unele EHEC poate sa creasca in alimente acide, pān? la un pH de 4,4, ?i īn produsele alimentare, cu o activitate minim? de ap? (Aw) de 0,95. Acestea sunt  distruse prin preg?tirea   produselor alimentare, pān? cānd sunt p?trunse bine   la o temperatur? de minim 70 ° C . E. coli O157: H7 este cel mai periculos serotip  EHEC, īn ceea ce prive?te s?n?tatea public?; cu toate acestea, alte serotipuri au fost frecvent implicate īn cazuri sporadice ?i alte focare.

Acestea fiind spuse concluzia este una: Tabloidele ?i” ?tiri?tii “care nu au ce sa mai scrie, manevreaz? opinia publica īncāt se poate ajunge la isterii de tipul vaci nebune, gripei porcine,gripei aviare ?i la noi  fenomenele Vergil Hāncu.

Acest articol a fost publicat Ć®n F?r? categorie și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

(insereaza codul din stanga)